Over ons

Wie is er niet opgegroeid met de muziek van de inmiddels legendarische Neil Young. Het kenmerkende bandgeluid van Neil Young is onmiskenbaar en brengt menigeen in beroering. Songs als Like a Hurricane, Heart of Gold, Harvest Moon en 

Cortez the Killer maken emoties los en laten het hart een keer overslaan.

De Neil Young Tribute band – Smell the Horse – weet de songs van Neil Young op onnavolgbare wijze te evenaren. De band speelt van ingetogen (semi-)akoestisch tot snoeihard elektrisch. Of het nu gaat om een huiskamer, café, poppodium of een festival, Smell the Horse voelt zich overal thuis en zorgt keer op keer voor een verrassend optreden.

Een bezoeker schreef onlangs:

Gisteren een middag waar ik lang naar uitgekeken had omdat er een optreden was van de Neil Young coverband: Smell the Horse. De zanger benaderde in grote en zekere mate de stem van good old Neil. En vele grote hits werden met elan gespeeld. Het publiek kreeg zeker waar voor hun geld en ik kon los op de dansvloer. Op verzoek werd Heart of Gold 2x gespeeld! Geweldig. En de uitvoering van Tonights the Night was meer dan geweldig. Hier kon zelfs de topper Ajax-Feyenoord niet tegenop.


Come and Smell the Horse!

De naam Smell the Horse is ontleend aan een tournee van Neil Young & Crazy Horse in 1991. In verband met een nieuwe sound was deze tournee gericht op het aanboren van nieuw publiek. Mensen konden ‘ruiken’ aan een andere stijl van Neil Young & Crazy Horse. Het album Weld is tijdens deze tour opgenomen.

 

Smell the Horse wordt gevormd door vier muzikanten:

  Alfred Frentz: Zang, gitaar en harmonica

      Jochem van Rossum: Drums en cajon

16466c1f-73d3-45b6-88e3-21a502446ad5

            

             August Brohet: Bas en zang

716db5c8-4556-42c2-a54d-13d2bb6f4eff

                Ferry de Ridder: Gitaar

Ferry de Ridder